Biz ”olmasaydın olmazdık” dediğimizde karşı çıkıp ”olmasaydı da olurduk” diyen ileri zekalılar size cahil dediğimde kızıyorsunuz ama kızmayın gerçekten kör cahilsiniz. Düşünme yok yorum yok tamamen düz mantık. ”O olmasaydı da olurdum.” Kimse sana o olmasaydı buhar olup uçardın demiyor zaten. O olmasaydı olurdun adın yorgo falan da olmazdı. Annen  baban yine aynı olurdu. Sizin dediğiniz gibi Atatürk devrimleri falan da olmazdı.  Bak ne olurdu sana söyleyim


Senin başında şapka yerine sarık üstünde cübbe olurdu. Karın açık olmaz çarşaflı olurdu. Ezan Türkçe olmaz yine arapça olurdu. Alfaben latin alfabesi olmaz yine arap alfabesiyle yazıp okurdun. Camiye rahatça gidip gelirdin elinden kimse kuranını da almazdı korkma. Hayalindeki şeriat düzeninin tek taşına dokunmazlardı o konuda rahat ol bugüne kadar hiçbir müslüman sömürgesinde insanların kılığına kıyafetine diline ezanına karışmadılar hiçbir müslüman ülkesine laikliği getirmediler Peki ne olurdu?



Kendi ülkende köle olurdun sokağa çıktığında herhangi bir asker ”gel lan buraya” diyip kimliğini kontrol edebilir durduk yere suratına iki tokat patlatabilirdi sende hiçbirşey yapamazdın. Sesini çıkardığında da dipçiği yiyip otururdun. Bununla da kalmaz askere mukavemetten tutuklanıp nezarete atılırdın bir de orda bir araba dayak yerdin pestilini çıkartıp dışarı atarlardı. İşin en acı tarafı ise dışarı atıldığında bu zulmün hesabını soracak bir devletin olmadığını anlardın.  ”Kimi kimi şikayet edeceksin Ananı öpen kadı…” atasözü tam yerini bulurdu.

Sponsor Bağlantılar

Hiçbir vatandaşlık hakkın olmazdı. Seçme, seçilme, iş kurma, özel hayat… vs aldığın her nefesin hesabını verirdin. Onlarla aynı yerde oturamazdın. Herhangi bir cafede ”buraya müslümanlar giremez” uyarısı olabilirdi ve sen bu cafelerin önünden ses çıkaramadan geçip giderdin. Hatta wc lerde bile ayrım olurdu kendi ülkende istediğin gibi sıçma özgürlüğün bile olmazdı. Bunu komik bulanlar ABD deki siyahi vatandaşlara nasıl yasaklar uygulandığına baksın



Başında sarıklı cübbeli bir diktatör olurdu ama sen ona halife derdin ona güvenirdin o ne derse yapardın. Halife üzerinden seni uyuturlardı isyan edecek gibi olsan şeyhülislam’ın caiz değil fetvasıyla geri adım atardın. Başındaki sarıklı sana güzel güzel dini nutuklar atardı cuma namazlarında en önde olurdu. Sömürge valisi başındaki sarıklıya emrettiğinde sorunsuz sıkıntısız yerine getirilmesi için önce bu icraata dini bir dayanak uydururdu. Bu sayede normal zamanda ülkede savaş çıkması gereken icraatlar tatlı tatlı sessiz sedasız yapılırdı.




Camilerinin sayısı artardı. Seni daha çok şeriata gömmek için herşeyi yaparlardı. Tekkelere şeyhlere oluk oluk para akıtılırdı din dışında birşey düşünmemen için herşeyi yaparlardı. Yunan askerleri kurtuluş savaşı sırasında insanları cuma namazında toplamak için her türlü şirinliği yaptılar. İşgal yerleştikten sonra bunun çok daha fazlasını yaparlardı ülkenin her yeri camilerlre dolardı. Çünkü cami demek emperyalizm uşağı bir imamın daha çok insanı uyutmak için vaaz vermesi demektir. Cami demek emperyalizmin yeni bir bürosu demektir.





Alfabenin tek harfine bile dokunmazlardı. Neden dokunsunlar ki? Arapçayla ne alıp veremedikleri var? 1000 yıldır arap alfabesini kullanmışsın da ne zararın dokunmuş? Fatih arap alfabesiyle ferman yazdığı için mi İstanbul’u fethetti? Kanuni Mohaçı fatiha okuyarak mı kazandı? Sen kuranı arapça olduğu halde manasını öğrenmek tekkelerde hocanın ağzından çıkana ağzın bir karış açık bakmışsın. Eee neden değiştirsin? Senin bırak alfabene dokunmayı tam aksine ülkede ”alim” ”şeyh” diyip sözüne değer verdiğin kim varsa gözünde yüceltmek için her türlü propaganda yapılırdı.




Karının çarşafına dokunmazlardı. Çok eşlilik yasal olurdu hatta zaman içinde bu sayı arttırılırdı. Ülkenin günlük meseleleri ”kadın çalışmalı mı ?” ”kadın araba kullanmalı mı ?” ”kadın sokakta tek gezmeli mi ?” gibi abuk sabuk mevzular olurdu. Kadın erkek eşitliği falan asla olmazdı. Hele medeni hukuktan falan haberin bile olmazdı. Akıl var mantık var adamlar senin karını neden özgürleştirsin neden onu seninle eşitlesin neden tek eşlilik getirsin? 4 koyunun başında 1 çoban varken neden bu düzene çomak soksunlar?

Sponsor Bağlantılar


Ülkede meyhaneler, kerhaneler olurdu haklısınız fakat bu mekanlara siz isteseniz de giremezdiniz. Adamlar hem ülkeni işgal edecek hem de kucağına kadın mı verecek? Nerde bu bolluk? Onlar kerhanelerde müslüman kızlarını becerip dilediği gibi içerken sen müslüman bacının kerhanede becerildiği sırada evinde kuran okurdun. Ben zinadan içkiden uzağım ya rabbi şükür derken ülkende her gün yabancılar içkinin ve fuhuşun dibine vururlardı.




Atatürk olmasaydı ben yine olurdum diyen yobaz haklısın sen yine olurdun hatta dini açıdan çok dindar bir müslüman da olurdun ama adam olamazdın bak Ortadoğu’ya bak Filistine. Bak Irak’a. Emperyalizm bu ülkelere medeni hukuk getirmedi şapka devrimi yapmadı alfabelerine dokunmadı. Şeriatı kaldırıp laikliği getirmedi. Adamlar 100 sene önce nasıl yaşıyorlarsa şimdi de aynı yaşıyorlar. Erkeklerin kafasında sarık üstünde cübbe , kadınların üstünde çarşaf. Kullandıkları dil yine arapça, rejim yine şeriat. Ezan yine arapça. Anlayacağın atalarının ne dilişne ne kıyafetine ne de kanunlarına zerre kadar dokunmadılar. Atalarıının ne giydiği ne konuştuğu zerre kadar umurlarında değil. Onlar sadece menfaatine bakar tek amaçları seni sömürmektir seni aç bırakmaktır.  Bugün Ortadoğu’da yaşanan tam olarak budur. Müslüman kardeşim diye ağladığınız filistinlilerin resimlerine bakın hangisinin kafasında şapka var? Hangisi latin alfabesini biliyor? Şunu asla unutmayın özgürlüğün yoksa hiçbirşeyin yoktur.



Sponsor Bağlantılar

Son sözüm Atatürk olmasaydı babam yine belli olurdu diyenler için… Haklısın baban yine aynı olabilirdi ama olmayabilirdi de. Bundan emin değilim. Neden biliyor musun? Senin anneni güzel bulup tecavüz ederler miydi bilemiyorum. Yanlış anlama hakaret etmiyorum. İlla ki bir tecavüz olurdu ama bu senin annen olur muydu? Kesin değil. Bu sözüme kızıyorsan Irak savaşında ABD askerlerinin kaç müslüman kadına tecavüz ettiğine bak bu da yetmezse 1. Dünya savaşında Ermenilerin tecavüzlerine bak. Tecavüzden kurtulmak için el ele tutuşup uçurumdan atlayan Türk kızlarının hikayesini oku sonra gel ”babam yine aynı” olurdu diye konuş oldu mu benim yobaz kardeşim. Hadi kal sağlıcakla…


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.