Bir kaynak var elimizde, hem karalayanlara cevap hem de O’nu anlamak, öğrenmek isteyenlere fırsat. Elimizde Nutuk var, Atatürk’ün kaleminden çıkan, o dönemleri asıl ağızdan anlatan, cephede zor dönemlerde defterine yazdığı notlardan oluşan. Tarihini, yaşanmışlıkları merak eden veya Atatürk’ü savunmak isteyen, O’nu onun sözleriyle anlatmak isteyen kaç genç okudu Nutku? 
    Atatürk’ün neler başardığını mı görmek istiyorsunuz, nasıl yaptığını mı, hangi zorluklarla savaştığını mı veya dedikleri kadar büyük işler başarmış mı diye merak mı ediyorsunuz? Okuyup kendiniz öğrenin. Biz Atatürk’ü Atatürk kadar iyi anlatamayız bu gerçek bir olgudur. O zaman herkes Nutku okusun ve kendi anlasın. Bu karanlık dönemlerden ancak onun sözleri ve yaşadıklarıyla, öngörüsü ve zekasıyla çıkabiliriz. 
    Bizler Atatürk’ü başkalarından dinlediğimiz için anlayamadık. İnanın herkesin Atatürk’ü farklıdır. Benim için O Mustafa Kemal ki asrın lideri, kimi için askeri zekasıyla dahi bir komutan, bağımsızlık karakteri , insan hakları, kadına verdiği değer, milliyetçilik anlayışı, eğitime verdiği önem ile örnek bir önder, kimine göre yeni bir devlet kuran, savaştan milleti kurtaran bir devlet başkanı... Ve hepimiz için Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu.
    Atatürk gençliği ve diğer herkes işte şimdi Nutuk Seferberliği ilan ediyoruz. İşte şimdi tam da zamanı Nutuk okumanın, anlamanın, okutmanın. İşte şimdi tam da sırası!
    Günde en az 21 sayfa okuyarak 1 ayda Nutku okuyup bitirebiliriz. Biz Nutuk Seferberliği başlatıyoruz ve seni de aramızda görmek istiyoruz. Okuyanlar bir daha okusun, okumaya başlamayanlar için fırsat olsun diye hep birlikte başlıyoruz. Sen de varsan #NutukSeferberliği hashtagiyle sosyal medya hesaplarında paylaş ve bu çağrının büyümesine destek ol. Paylaş ki duyurabilesin, duyur ki herkese okutabilesin, oku ki öğrenebilesin, öğren ki öğretip geleceğe ışık olabilesin.
Sponsor Bağlantılar(Reklamlara Tıklayarak bize destek olabilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.